قاچاق حیات وحش ؛ دومین تجارت پرسود پس از مواد مخدر

پایگاه خبری و پرتال تهران هوشمند ، بهترین مرجع کسب خبر و درگاه های الکترونیک شهر تهران

04 دی 1403 ساعت 21:11

«گردش مالی بازار خرید و فروش حیات‌ وحش بسیار بالاست؛ به‌ طوری که به‌ گفته رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط‌ زیست، قاچاق حیات‌ وحش دومین بازار پرسود پس از مواد مخدر است.»

به گزارش تهران هوشمند ، روزنامه همشهری نوشت: «بازاریابی برای خرید و فروش حیات‌ وحش اگر چه امری غیرقانونی است اما هم در فضای مجازی و هم به‌ صورت حضوری در کشور انجام می‌شود. فراکسیون محیط‌ زیست مجلس مدت‌هاست که به‌ دنبال لایحه حمایت از حیات وحش برای جلوگیری از قاچاق و آزار حیوانات است.

به‌ گفته سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط‌ زیست مجلس، خرید و فروش حیوانات وحشی در ایران برای برخی سودجویان تبدیل به بازار جذابی شده است؛ آن قدر که حاشیه شهری مانند تهران را به بازاری ثابت برای این تجارت و ابزار درآمدزایی تبدیل کرده است.

گردش مالی بازار خرید و فروش حیات‌ وحش بسیار بالاست؛ به‌ طوری که به‌ گفته علیرضا ساجدین، رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط‌ زیست، قاچاق حیات‌ وحش دومین بازار پرسود پس از مواد مخدر است. او با اشاره به این که در این بازار قیمت‌ها ثابت نیست، می‌گوید: هر کس هر قیمتی که بخواهد روی حیات‌ وحش می‌گذارد و بسته به مشتری‌ای که پیدا کرده آن را می‌فروشد. یک پرنده شکاری می‌تواند دو تا ۱۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد و اعلام قیمت می‌تواند برای این تخلف، خلافکار جدید جذب کند: «بیشترین خرید و فروش حیات‌ وحش در فضای مجازی رخ می‌دهد. در مورد سایت‌های داخلی مانند دیوار و شیپور به همکاری‌های متقابل خوبی رسیده‌ایم ولی بیشترین تخلف از بستر اینستاگرام و تلگرام رخ می‌دهد که سرورهای آن در ایران نیست.» بر اساس تفاهمنامه‌ای که در سال ۱۳۹۸ سازمان حفاظت محیط‌ زیست با پلیس فتا منعقد کرد، اتفاقات مثبتی برای رصد قاچاق حیات‌ وحش رخ داد ولی به‌ گفته این مقام مسئول این نهاد هم به‌سختی خلافکاران را از طریق فالوئرها، آدرس محل سکونت، شماره حساب‌ها، شماره تلفن‌ها و ... پیدا می‌کند؛ چرا که گستره فعالیت این جرم بسیار بالاست. او معتقد است که مردم باید از قیمت جریمه‌های خرید و فروش حیات وحش خبر داشته باشند و بدانند که خرید و فروش آن به تنوع زیستی چه آسیب‌هایی می‌رساند. حذف هر فرد از پرنده‌های شکاری به‌ عنوان رأس هرم‌ بودن این گونه‌ها، آسیب بسیار زیادی به حیات‌ وحش و اکوسیستم وارد می‌کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تهران هوشمندکپی رایت © 1397 کلیه حقوق وب سایت محفوظ می باشد.
logo-samandehi
;