دو فضاپیمای رباتیک که برای پرتاب در اواخر دههی جاری برنامهریزی شدهاند، بهمنظور اکتشاف زهره به این جهان جهنمی سفر خواهند کرد.
بیل نلسون، مدیر ناسا روز چهارشنبه اعلام کرد که این سازمان دو مأموریت رباتیک جدید را برای اکتشاف زهره (ناهید)، جهان جهنمی داغ همسایهی زمین و دومین سیارهی منظومهی شمسی انتخاب کرده است. این دو مأموریت با نامهای داوینچیپلاس (DAVINCI+) و وریتاس (VERITAS)، از جمله چهار طرح پیشنهادی رقیب در آخرین دور برنامهی اکتشاف ناسا بودند؛ طرحی که مأموریتهای کوچکتر کاوش سیارهها با بودجهی اندک تقریبا ۵۰۰ میلیون دلار برای هرکدام را مدیریت میکند.
نلسون درجریان نخستین سخنرانی «وضعیت ناسا» خود در مقر این سازمان در واشنگتن دیسی گفت «هدف این دو مأموریت همزاد، فهم این موضوع است که چگونه زهره به جهانی جهنمیمانند با توانایی ذوب سرب روی سطح خود تبدیل شد. آنها به کل جامعهی علمی فرصت بررسی سیارهای را خواهند داد که بهمدت بیش از ۳۰ سال در آن حضور نداشتهایم.»
داوینچیپلاس که قرار است حوالی سال ۲۰۲۹ پرتاب شود، نخستین مأموریت آمریکایی به جو زهره از سال ۱۹۷۸ را رقم خواهد زد. در آن سال، دومین مأموریت پایونیر ناسا بهمنظور مطالعهی علمی ابرهای ناهیدی، درون آنها شیرجه زد. فضاپیما دو مرتبه از کنار زهره گذر خواهد کرد تا تصاویر نمای نزدیک از سطح سیاره ثبت کند و سپس کاوشگری رباتیک را به درون جو ضخیم آن خواهد انداخت تا گازها و دیگر عناصر را اندازه بگیرد.