با ورود بورس به فاز اصلاح که از 20 مردادماه سال جاری اغاز شد، ارزش سهام عدالت تاکنون 58 درصد کاهش یافته است.
به گزارش تهران هوشمند و به نقل از خبرگزاری فارس، سهام عدالتی که سال هاست در اختیار متقاضیان آن قرار دارد، امسال پس از موافقت با آزادسازی آن، به بدترین شیوه ممکن، در صف انجام معاملات قرار گرفت که هم باعث کاهش ارزش آن شد و هم باعث ریزش بازار سرمایه گردید.
در خرداد ماه سال جاری دولت تصمیم گرفت سهام عدالت را اصطلاحا آزاد کند و افراد توانستند از این زمان به بعد تا 30 درصد سهام خود را بفروش رسانده و از عواید آن استفاده کنند. در مرحله دوم آزادسازی نیز در 18 مردادماه 30 درصد دیگر این سهام آزاد شد. اما دقیقا دو روز پس از آزادسازی مرحله دوم بازار سرمایه وارد فاز اصلاح شد و تا 20 آبان ماه حدود 45 درصد کاهش در شاخص کل را تجربه کرد.
با بررسی دلایل ریزش بازار در آن مقطع زمانی، می توان سهام عدالت را یکی از اصلی ترین دلایل این ریزش عنوان کرد. با آزادسازی مرحله دوم سهام عدالت، افراد دارای این سهام ها با فرض اینکه مبلغ 60 درصد سهامشان حداقل 9 میلیون تومان خواهد شد، سریع شروع به فروش سهام خود کردند. عرضه ابشاری نمادهایی که در لیست سهام عدالت قرار دارند، در آن زمان نشان می دهد، یکی از دلایل ریزش بازار در مردادماه همین عرضه بی حساب و کتاب سهام عدالت توسط بانک ها و کارگزاری ها بوده است.
با توجه به ارزش سهام عدالت می توان گفت تا کنون 58 درصد از ارزش این سهام نسبت به اول مرداد ماه سال جاری کاهش یافته است. کاهش ارزش سهام عدالت تا 11 آبان ماه 48 درصد بوده است که این مساله نشان می دهد سهام عدالت در ماه های گذشته به شدت کاهش یافته است.
با نگاهی به نمادهای موجود در سبد سهام عدالت افراد، می توان سهم های با ارزش و بنیادی را ملاحظه کرد که تنها به دلیل عدم مدیریت بازار سرمایه ارزش آنها به شدت کاهش یافته است. ترکیب سهام عدالت مرکب از سهام 36 شرکت بورسی و 13 شرکت غیربورسی است که آن 13 شرکت هم قرار است در قالب یک هلدینگ در آینده وارد بورس شوند. تعداد 49 میلیون نفر سهامدار عدالت در کشور داریم که در زمان آزادسازی سهام عدالت در خردادماه سال جاری، تعداد 19 میلیون نفر روش مستقیم و 30 میلیون نفر روش غیرمستقیم را برگزیدهاند.