گروهی از پژوهشگران میگویند ذهن انسان پس از نیمهشب عملکردی متفاوت از خود نشان میدهد و احتمال انجام رفتارهای خطرناک افزایش پیدا میکند.
وقتی نیمهشب فرا میرسد، گاهی اوقات ممکن است جهان به مکانی تاریک و ناراحتکننده تبدیل شود. در زیر پوشش تاریکی، افکار منفی راه خود را به درون ذهن شما پیدا میکنند و در همان حین که دراز میکشید و به سقف خیره میشوید، ممکن است به فکر کارهای لذتبخش مخربی مثل سیگار کشیدن یا خوردن وعدهی غذایی پر از کربوهیدرات بیفتید.
شواهد متعدد نشان میدهد که اگر ذهن انسان در شب بیدار باشد، به شیوهی متفاوتی عمل میکند. پس از نیمهشب، احساسات منفی بیشتر از احساسات مثبت توجه ما را به خود جلب میکنند، ایدههای خطرناک جذابتر از قبل میشوند و عوامل بازدارنده جایگاه خودشان را از دست میدهند.
براساس گزارش ساینسآلرت، شماری از پژوهشگران تصور میکنند ریتم شبانهروزی انسان تأثیر زیادی روی اینگونه تغییرات حیاتی در عملکرد بدن دارد. آنها یافتههای خود را در مقالهی علمی جدیدی منتشر کردهاند تا با ارائهی مدرک نشان دهند که چگونه مغز انسان پس از تاریکی عملکردی متفاوت از خود نشان میدهد فرضیهی جدید «ذهن پس از نیمهشب» اعلام میکند بدن و ذهن انسان دارای یک چرخهی فعالیت طبیعی ۲۴ ساعته است که بر احساسات و رفتار ما تأثیر میگذارد. بهطور خلاصه، ما انسانها در ساعاتی خاص تمایل داریم که به شیوهای مشخص احساس و رفتار کنیم. برای مثال در طول روز سطوح مولکولی و فعالیت مغز با هشیاری تنظیم میشوند. بااینحال شبهنگام رفتار معمولی ما انسانها، خوابیدن است.
به گفتهی پژوهشگران، بهمنظور آگاهی بیشتر نسبتبه خطرات، توجه ما انسانها به محرکهای منفی در طول شب به طرز غیرعادی افزایش پیدا میکند. این ویژگی در گذشته به ما انسانها امکان داد خودمان را دربرابر تهدیدهای موجود در تاریکی ایمن نگه داریم، بااینحال پژوهشگران میگویند احتمالاً همین تمرکز بیش از حد روی افکار منفی میتواند بر عملکرد سامانهی پاداش مغز اثر بگذارد و افراد را مستعد انجام رفتارهای پرخطر بکند. کمخوابی را نیز به معادله اضافه کنید تا وضعیت پیچیدهتر و مشکلسازتر شود.