فیبروز و سیروز کبدی مربوط به درجه ۳ و ۴ هستند که سلامتی فرد را با مخاطرهای جدی روبرو میکنند. هنگامی که چربی پنج تا ده درصد وزن کبد را بگیرد، به آن کبد چرب گرید یک میگویند و اگر کبد وارد فاز التهابی شود به درجه دو میرسد.
نشانههای چرب شدن کبد:
-خستگی
-نفخ بیش از حد صبحگاهی
-مشکلات هورمونی
-یبوست
-کاهش عملکرد سیستم ایمنی
-بیمار شدن مکرر
عوامل تشدید کننده کبد چرب:
-مصرف زیاد ترشی، ماست و دوغ همراه غذا
-مصرف زیاد خیار در فصول سرد سال
-مصرف زیاد میوه و نوشیدن آب روی میوه
-مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند فست فود و غذاهای چرب
-مصرف زیاد انواع سس، تنقلات شور و چرب، انواع خوراکیهای دارای نگهدارنده
-کم مصرف کردن سبزی و آرد سبوسدار
-استفاده زیاد از غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، سالاد الویه، کنسروها، غذاهای مانده
-پرخوری و در هم خوری
-عدم فعالیت روزانه و ورزش نکردن
-دیر خوابیدن و شب بیداری
-خوابیدن تا ظهر یا خواب طولانی بعد از ناهار
-نوشیدن آب یخ بعد ورزش، در استخر، ناشتا، میانه شب و...
-استرس
-مصرف زیاد الکل و مصرف نوشیدنیهای الکلی تقلبی
-مصرف غذای پر حجم در ساعات انتهایی شب