تورم در آمریکا به بالاترین رقم در 40 سال اخیر رسیده است یعنی 8.5 درصد. به گزارش تهران هوشمند ، مطابق اعلام وزارت کار ایالات متحده آمریکا، نرخ تورم بزرگترین اقتصاد جهان در دوازده ماهه منتهی به مارس گذشته به ۸.۵ درصد رسید که بالاترین سطح در چهل سال گذشته به شمار میرود. اما دلایل صعود نرخ تورم آمریکا چه بود و چه مدتی ادامه پیدا خواهد کرد؟
به نوشته یورونیوز، چنان که مصرف کنندگان آمریکایی فشار تورم را در امور و خریدهای روزمره خود احساس کاملا احساس میکنند: هر لیتر بنزین در یک سال گذشته ۴۸ درصد، نرخ بلیط هواپیما به طور متوسط ۲۴ درصد، قیمت هر دست کت و شلوار مردانه نزدیک به ۱۵ درصد و هر کیلوگرم بیکن ۱۸ درصد افزایش یافته است.
این در شرایطی است که بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در دسامبر ۲۰۲۰ پیش بینی کرده بود که نرخ تورم مصرف کننده پایینتر از هدف سالانه ۲ درصد باقی بماند و در پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۸ درصد باشد. حتی با آغاز روند صعودی نرخ تورم نیز جروم پاول، رئیس فدرال رزرو بارها تاکید کرد که افزایش تورم موقتی است و با رفع کمبود موقت منابع، نیروی کار و تاخیر در حمل و نقل کالاها که از تبعات دوره رکود ناشی از همهگیری کروناست، نرخ تورم به سرعت به سطح ۲ درصدِ هدفگذاری شده باز خواهد گشت.
اما بانک مرکزی آمریکا از ماه گذشته ناچار به تغییر مسیر شد و نرخ بهره را که در سطح صفر حفظ کرده بود، یک چهارم واحد افزایش داد تا قدری از سرعت تورم بکاهد ولی در عین حال، روند رو به رشد اقتصاد نیز متوقف نشود.
البته همزمان نرخ بیکاری در ایالات متحده به ۳.۶ درصد رسیده که پایینترین حد از ابتدای سال ۲۰۲۰ و پیش از آغاز دوره رکود حاصل از شیوع بیماری کووید-۱۹ محسوب میشود. اما بسیاری از اقتصاددانان پیشبینی میکنند که نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ همچنان بالا بماند و فدرال رزرو را ناگزیر کند تا حتی در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ نیز به سیاست افزایش نرخ بهره ادامه دهد؛ برآوردی که در صورت تحقق میتواند خطر وقوع رکود اقتصادی را افزایش دهد.