بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن این روزها در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپا است. بخشی از این نمایشگاه مانند سالهای گذشته به نمایش آثار هنری اختصاص دارد که با موضوعات قرآنی شکل گرفتهاند. با گشت و گذاری در این نمایشگاه حضور پر رنگ هنرهای سنتی توجه مخاطبان را به خود جلب میکند. خوشنویسی که به دلیل ماهیت خاص آن ارتباط زیادی با قرآن و مفاهیم مرتبط با آن دارد بیشترین سهم از آثار این نمایشگاه را در اختیار دارد.
خوشنویسی کلاسیک در قالب نستعلیق، شکسته نستعلیق، کتابت، سیاه مشق و... چشم مخاطبان را نوازش میدهد و مضامینی از آیات قرآن یا اشعار عرفانی در آنها دیده میشود. در میان هنرمندان حاضر در این بخش خوشنویسان نام آشنا در کنار هنرمندان جوان حضور دارند. از آثار فاخر می توان به اثر استاد غلامحسین امیرخانی که مناجات شعبانیه را به خط نستعلیق نوشته است.
گرایشهای نوین خوشنویسی هم به شکلهای گوناگون در این نمایشگاه قابل مشاهده است و ترکیبهای متنوع رنگ و فرم در آثار تعدادی از هنرمندان دیده میشود.
اما پرداختن به خوشنویسی تنها به شیوههای رایج محدود نشده و هنرهای سنتی مانند معرق، منبت و قطاعی نیز توسط هنرمندان به کار گرفته شدهاند تا آیات قرآن یا اشعار روحانی را به مخاطب ارائه دهند. از سوی دیگر تذهیب به عنوان یکی از عناصر همنشین خوشنویسی، گاه حضوری مستقل یافته و در قالب شمسه خودنمایی میکند.
در بخش نگارگری هم آثاری با موضوعات دینی یا حماسی دیده میشود. همچنین هنرمندان نقاش نیز در این نمایشگاه با آثاری که بر اساس مفاهیم دینی خلق شدهاند، حضور دارند. هنرمندانی با استفاده از اسلوب نگارگری ایرانی و تابلوهای مشهوری که از معراج پیامبر وجود دارد، اثری متفاوت را به وجود آورده است.